Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Ontruimingsoefeningen

De Arbowet verplicht de werkgever om maatregelen te treffen voor eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie van werknemers bij enstig en onmiddelijk gevaar. De werkgever moet maatregelen nemen om te zorgen dat deze crisissituaties op een goede manier worden beheerst. Een ontruimingsoefening is één van die maatregelen.

Stelt u zich eens voor: het brandalarm gaat af en al uw collega's of gasten lopen verward door elkaar. Waar is de dichtsbijzijnde uitgang? Door de rookontwikkeling ziet niemand meer iets. Er onstaat paniek en een duwpartij bij de uitgang. Het is daarom van belang dat al uw medewerkers weten hoe zij moeten handelen bij een ontruiming van het gebouw of locatie. Dit doet u door regelmatig een ontruimingsoefening te houden.

De hoeveelheid hangt af van de bedrijfsspecifieke factoren, de aanwezige risico's en de ervaring van de BHV organisatie. In de RI&E moet worden opgenomen hoe vaak er een oefening moet plaatsvinden. Het NIBHV hanteert als richtlijn om minimaal 1x per jaar een ontruimingsoefening te houden.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren